De Spirituele Gids

Rainbow Tai Chi Chi Kung

Ik ben Tim Elfring en studeer nu ruim 3,5 jaar Rainbow Tai Chi Chi Kung op de Rainbow Tai Chi School in Engeland. Waarom heb ik na mijn Master in bedrijfskunde afgerond te hebben, besloten dit te doen? Omdat het me ontzettend veel lessen over het leven zelf heeft gebracht!

Dingen zoals omgaan met emoties, leren los laten, zelfontwikkeling en stoppen met overdenken, heb ik nooit geleerd op school, terwijl ik daar vrijwel elke dag mee te maken heb. Daarnaast ging het altijd over meer kennis vergaren en nooit over het vinden van echte wijsheid. 

Toen ik voor het eerst aan een workshop had meegedaan van mijn leraar Master Choy, ging er een (innerlijke) wereld voor mij open. Ik kreeg bepaalde inzichten over mezelf, over de natuur, over echt geluk en over het leven die ik nooit eerder had. Heel simpel, maar toch heel diepgaand en impactvol. Ook leerde ik dat we allemaal een innerlijke compost bin hebben, waar we onze ‘shit’ kunnen omtoveren tot iets waardevols en creatiefs. 

Omdat ik zo sterk de roeping voelde om deze oeroude Chinese wijsheid te delen met anderen en anderen helpen te helpen groeien en balans te vinden, ben ik naar Engeland verhuisd om er volledig in te duiken en alles over Rainbow Tai Chi Chi Kung te leren! 

Ik zelf pas het elke dag toe en voel gelijk een verschil met wanneer ik dat niet doe. Door de oefeningen toe te passen, voel ik me veel vrediger, liefdevoller, vitaler en het zorgt er voor dat ik elke dag met een glimlach opsta!

Momenteel ben ik Teacher Trainee in de Foundation Tai Chi Course aan de Rainbow Tai Chi School en word ik persoonlijk begeleid door Taoist Tai Chi Master Choy. Dit jaar ben ik begonnen met het geven van wekelijkse lessen samen met Linda, een mede Teacher Trainee.

Voor meer informatie kun je terecht op de Rainbow Tai Chi Chi Kung website: www.rainbow-taichi.org.uk

Contactgegevens

06-15 40 07 75

timothy.elfring@gmail.com

Tags

Tai chi

Agenda